Vereniging

Organisatie

Het bestuur kent de volgende functies. De voorzitter is verantwoordelijk voor de externe contacten en de communicatie. De penningmeester beheert en verantwoordt de financiën. De secretaris is eerste aanspreekpunt van het bestuur voor leden, voert de correspondentie, zorgt voor verslaglegging, sleutelbeheer en is contactpersoon voor de kledingleverancier. De materiaalcommissaris is verantwoordelijk voor de vloot. De jeugdcommissaris houdt zich bezig met alle zaken rondom het jeugdroeien. De wedstrijdcommissaris behandelt alle zaken die gerelateerd zijn aan wedstrijdroeien, zowel van jeugd als masters. De commissaris Nieuwe Leden draagt zorg voor een soepele instroom van (on)ervaren leden. De commissaris Veiligheid en Verenigingswerk houdt zich bezig met het veiligheidsbeleid en de uitvoering daarvan binnen de vereniging, en de beleidsaspecten van het verenigingswerk. 
Naast zijn/haar specifieke portefeuille is ieder bestuurslid aanspreekpunt voor enkele interne commissies. 
Voor de huidige bestuursleden en de portefeuilleverdeling kijk je hier.

Het bestuur vergadert eens per maand. 
Je kunt het bestuur bereiken per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Commissies

Het bestuur en de verschillende commissies organiseren activiteiten en projecten binnen Viking. Er is een aantal vaste commissies, maar het bestuur kan ook tijdelijk een werkgroep in het leven roepen met een specifieke opdracht. Meer informatie over de activiteiten van de verschillende commissies is te vinden op de pagina Commissies.
Vertegenwoordigers van alle commissies vergaderen 1x per kwartaal met het bestuur.

Verenigingswerk

Viking is een vereniging voor en door leden. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om zich actief voor de vereniging in te zetten. Dat kan door lid te worden van een commissie. Of door de bar te bemensen, een ploeg te coachen, roei-instructie te geven, jeugdleden te begeleiden, een boot te onderhouden, of diverse taken in te vullen bij evenementen zoals de Hart van Holland, de Vaardigheidsproeven of toertochten. Daarnaast zijn leden nodig met specifieke kennis op bijvoorbeeld juridisch vlak voor ondersteundende commissies. Neem contact op met de betreffende commissie voor de mogelijkheden. Contactpersonen en -gegevens van de commissies zijn onderaan een commissiepagina te vinden.

Ledencommunicatie en -inspraak

Jaarlijks vindt in maart een Algemene Vergadering plaats. Dit is dé gelegenheid voor leden om mee te beslissen over grote veranderingen binnen de vereniging of aanpassing van het Huishoudelijk Reglement. Daarnaast wordt financiele rekening en verantwoording afgelegd, en geven de leden goedkeuring op de begroting voor het nieuwe jaar. 
Officiële communicatie van het bestuur, de commissies en leden vind plaats via verschillende kanalen. De communicatie is 5 maal per jaar via het Viking Nieuws (digitaal, of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een hardcopy per post), 10 keer per jaar via de digitale Viking Nieuwsbrief, en via deze website. Met vragen kun je altijd contact opnemen met het bestuur of een commissie. 


Veelgestelde vragen

Heeft Viking roeimogelijkheden voor mensen met een handicap?

Roeien is heel goed mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Met wat hulp van andere roeiers is het een prima sport om te beoefenen. Vrijwilligers van onze vereniging zorgen voor begeleiding. Mocht je geinteresseerd zijn om je als roeier met beperking aan te melden, neem dan gerust contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Viking bekijkt dan in overleg of en zo ja, welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Hoe betaal ik mijn contributie?

Viking wil heel graag dat je je contributie betaalt via een automatische machtiging. Dat scheelt de ledenadministratie veel tijd en gedoe. Je betaalt op tijd en helpt de vereniging er enorm mee. Nieuwe leden geven via hun aanmeldingsformulier al een machtiging af. Leden die al langer lid zijn kunnen een machtigingsformulier invullen, te verkrijgen in het Walhalla, bij de ledenadministratie of via de penningmeester. Mocht je grote bezwaren hebben tegen het afgeven van een automatische incasso, dan sturen we je een factuur toe. In termijnen betalen is bij Viking niet mogelijk. Begin februari wordt de totale contributie geind.

Hoe kan ik wijzigingen in mijn NAW-gegevens doorgeven?

Stuur een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe kom ik aan een kluisje in de kleedkamer?

In zowel de dames- als de herenkleedkamer zijn kluisjes te huur. De kluishuur is 7 euro per jaar. Stuur een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie over de beschikbaarheid.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Hier kan je vinden hoe je je lidmaatschap kan opzeggen

Ik wil graag een niet-lid introduceren?

Het komt voor dat Vikingleden introducés willen uitnodigen. Bijvoorbeeld om met vroegere ploeggenoten te roeien of om familie en vrienden te laten zien wat de roeisport inhoudt. Dat kan, onder een aantal voorwaarden.

Wat altijd geldt:
  • Roeiers moeten kunnen zwemmen of dragen een zwemvest.
  • Per boot is de stuurman/-vrouw lid van Viking.
  • Het Viking-lid is verantwoordelijk voor correct gebruik van materiaal en naleving van het vaarreglement.
  • Je vraagt vooraf toestemming aan het Bestuur, dat het verzoek voorlegt aan de Materiaalcommissie.

Eén introducé, eenmalig of beperkt aantal malen
Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal, tenzij je expliciet toestemming hebt voor een ander boottype. Wanneer je met de introducé wilt trainen voor een wedstrijd (combinatie-inschrijving) legt het bestuur het verzoek ook voor aan de Wedstrijdcommissie.

Meerdere introducés, eenmalig
Dit beschouwt Viking als het huren van een boot. Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal. Kosten zijn conform de huurbedragen van de KNRB (Wherrie 15 euro en C4 21 euro per dag), vooraf te voldoen bij de penningmeester.

Meerdere introducés, meerdere malen
Dit beschouwt Viking als bedrijfsroeien of schoolroeien. Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal. Kosten bedragen in principe 250 euro per maand per ploeg van maximaal vier personen, vooraf te voldoen bij de penningmeester.

Meer informatie over het roeien met introducés bij Viking? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik een keer een (jeugd)training bijwonen?

Een kijkje nemen tijdens een van de roeitrainingen of op de vereniging kan zeker. Volwassenen kunnen een mail sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Kinderen kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk opzeggen?

Een tijdelijke onderbreking van je lidmaatschap in verband met ziekte, verblijf in het buitenland of zwangerschap is bij Viking niet mogelijk. Viking heeft vaste uitgaven (bijdrage aan de KNRB vastgesteld aan de hand van een peildatum) en baseert haar activiteiten op basis van het aantal leden aan het begin van het jaar. Opzeggen - voor 1 december van het lopende jaar - is de enige oplossing. Mocht je weer lid willen worden, dan kun je - mits dat binnen 5 jaar na opzegging is - gemakkelijk weer instromen. Je examens blijven vijf jaar geldig. Je hoeft dan niet op de wachtlijst.

Op welk roeiwater roeit Viking?

De meeste leden trainen op het Merwedekanaal. Je kunt op het kanaal roeien vanaf het Amsterdam Rijnkanaal tot de sluizen na de Muntbrug. Het Merwedekanaal is geschikt voor boten met en zonder stuurman. Je coach kan met de boot meefietsen. Alleen in boten met een stuurman kun je ook via de Vaartse Rijn richting de stad roeien. Daar kun je kiezen tussen een rondje stad door de Stadsbuitengracht ('singel') en via de Oudegracht weer terug naar de Vaartse Rijn of een mooie tocht over de Kromme Rijn richting Rhijnauwen en het pannenkoekenhuis.

Ik ben mijn tag kwijt. Hoe kom ik aan een nieuwe?

Als je lid wordt van Viking krijg je gratis een tag die je nodig hebt om boten te kunnen reserveren. Ben je je tag kwijt? Lees hier hoe je een nieuwe krijgt

Van hoe laat tot hoe laat is de loods open (ivm ergometeren?)

De loods/botenberging is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 22.30 uur. Op zondag is de loods geopend van 8.00 uur tot 22.00 uur. Voor Viking geldt dat varen in het donker NIET is toegestaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen gaan roeien?

In het jaar dat een kind 11 wordt, kan hij/zij bij Viking komen roeien. Aanmelden kan via de website.

Waar koop ik Vikingkleding?

Hier kan je vinden hoe je Vikingkleding kan kopen.

Wat verwacht Viking van mij als lid?

Om de contributie betaalbaar te houden, wordt ieder lid geacht z'n steentje bij te dragen aan de vereniging. Onder steentje bijdragen verstaat Viking dat je lid bent van een commissie of tenminste vier keer per jaar actief bent voor de vereniging. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van boten of gebouw, bardiensten draaien, roei-instructie geven of als vrijwilliger meehelpen tijdens evenementen. Neem contact op met de betreffende commissie of reageer op oproepen op de website. Je helpt op deze manier mee aan een goed draaiende vereniging én leert bovendien andere leden kennen.

Tag van je ploegleden aan elkaar koppelen?

Met de tag kan je de boot die je zelf hebt gereserveerd bevestigen op het moment dat je gaat roeien. Als je in een ploeg roeit, kan het handig zijn om ook de reserveringen die je ploegleden hebben gemaakt te kunnen bevestigen , zodat je toch met de boot weg kunt die julie als ploeg op het oog hadden. Hiervoor moet je de tags laten koppelen door een van de captainbeheerders (Gerard Ranke en Els van er Lelij). Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de namen van de mensen die in je ploeg zitten. Zodra de tags gekoppeld zijn, zul je bij het reserveren een keuze veld zien om aan te geven of je "persoonlijk "wil reserveren (dan is de reservering alleen door jouzelf te bevestigen) of op je ploegnaam.