Vereniging

Lidmaatschap

Samen met ruim 600 anderen ben jij lid van Viking, dé Utrechtse roeivereniging. Deze leden zijn 10 tot 90 jaar oud. Instructie, trainingen, toertochten, wedstrijden en feesten, alle verenigingsactiviteiten liggen in handen van de leden. 
Deze pagina gaat over je lidmaatschap, over de rechten en plichten die je hebt als lid. Om lid te worden kijk op de pagina Lid worden.

Lidmaatschap

De contributie van Viking wordt jaarlijks vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering. De contributie wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering vastgesteld. In 2024 is de basiscontributie, inclusief bijdrage aan de KNRB €334,-. Voor jeugdleden, gezinnen of leden die verder weg wonen gelden kortingen. Daarnaast is het voor U-pashouders mogelijk een deel van de contributie met de U-pas te betalen (met de standaardprocedure zoals http://upas.nl die hanteert)
Vikingleden betalen hun bijdrage aan het begin van het kalenderjaar. Voor die betaling geeft Viking de voorkeur aan betalingen per jaarlijkse machtiging.

Wijzigen gegevens

Wijzigingen van gegevens kun je doorgeven aan deDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opzeggen lidmaatschap U.R.V. Viking

Artikel 6 van de statuten van de U.R.V. regelt de beëindiging van het lidmaatschap. In dit artikel staat onder andere het volgende:
Opzegging van het lidmaatschap door een lid kan uitsluitend:
1. per aangetekende brief,
2. aan het secretariaat van het bestuur;
3. tegen het einde van het verenigingsjaar en
4. met een opzegtermijn van één maand, derhalve voor 1 december van het desbetreffende verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.

Opzegging per email

Opzeggingen per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden ook in behandeling genomen, mits deze voor 1 december zijn ontvangen.

Voorwaarden

Je dient voor 1 december van het verenigingsjaar voldaan te hebben aan je financiële verplichtingen aan de verenging. De opzegging dient uiterlijk op 30 november door de vereniging te zijn ontvangen.

Bevestiging

De vereniging verstuurt voor het einde van het lidmaatschap een ontvangstbevestiging van de opzegging. Als je op een andere manier opzegt dan statutair is bepaald, is dat geheel voor eigen risico. Als niet (tijdig) aan de voorwaarden voor opzegging is voldaan loopt het lidmaatschap nog door tot het einde van het volgend verenigingsjaar, mits dan aan de voorwaarden is voldaan.

De opzegging kun je versturen aan:

Secretariaat bestuur U.R.V. Viking
Verlengde Hoogravenseweg 13
3525 BB Utrecht

Communicatie met leden

Als lid ontvang je vijf keer per jaar het Viking Nieuws (digitaal, en op aanvraag schriftelijk) en tien keer per jaar de Viking Nieuwsbrief.

Bijdrage aan de vereniging

Om de contributie betaalbaar te houden, wordt ieder lid geacht z'n steentje bij te dragen aan de vereniging. Onder steentje bijdragen verstaat Viking dat je lid bent van een commissie of regelmatig actief bent voor de vereniging. Je helpt op deze manier mee aan een goed draaiende vereniging én leert andere leden kennen.

Tag

Als je lid wordt van Viking krijg je gratis een tag die je nodig hebt om boten te kunnen reserveren. Ben je je tag kwijt? Lees hier hoe je een nieuwe krijgt