Vereniging

Vereniging

Vereniging

Roeien = Viking
700 mannen en vrouwen, van 11 tot 90 jaar, roeien bij Viking. Zij doen mee aan toertochten of aan wedstrijden. Zij roeien bij andere clubs in Nederland of in het buitenland. Licht serieus tot zeer fanatiek roeien, het kan bij Viking. Voor haar roeiers heeft Viking ongeveer 100 boten, van de smalste wedstrijdboten tot brede wherry's, van skiffs tot achten.

En zo begon het..
Op 27 juli 1906 is Viking opgericht als Utrechtse Roei- en Zeilvereniging. Tegenwoordig is Viking alleen een roeivereniging. De naam Viking is als Vikingschip terug te vinden in het logo van Viking. Ook komt de mythologie terug in de bootnamen en de naam van de kantine. De kantine heet Walhalla. Dit is een speciale hemel voor in de strijd gesneuvelde Vikingers.

Beroemde Vikingers
In 2000 haalde Tessa Appeldoorn zilver op de Olympische Spelen in Sydney in de damesacht. In 2000 behaalde Tjalling Knijff op de wereldkampioenschappen voor junioren in Zagreb, Kroatië de vierde plaats in de dubbelvier. In 2001 werd Thomas Notermans vierde in de dubbelvier bij de wereldkampioenschappen in Duisburg, Duitsland.

En nu..?
In 2021 vierde Viking haar 115-jarig bestaan met diverse activiteiten, zoals een reünie voor leden en oud-leden en een kennismaking met coastal rowing. Het grote lustrumfeest moest vanwege de corona maatregelen helaas worden verplaatst, maar in april 2022 sluiten we hiermee een mooi lustrumjaar af!