Vereniging

Redactie

De verbouwing bijna klaar, de website ook!

Viking zit vanaf vandaag digitaal in een nieuw jasje, jawel, de nieuwe Viking website is online! 
 
Onze nieuwe website is aantrekkelijker en overzichtelijker gemaakt: lichtere kleuren, groter lettertype wat lezen makkelijker maakt, meer beelden, een compacte menustructuur en een startpagina waarop je zo volledig mogelijk wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. Een belangrijke verandering in de opbouw van de website is dat je alle informatie over het roeien bij viking vindt onder het kopje Roeien en niet meer op commissie; informatie over de commissies kun je vinden onder Vereniging.
 
Wat hetzelfde blijft is je eigen inlog onder Mijn Viking (rechtsboven in het menu) voor het reserveringssysteem en dergelijke. Hou e-captain in de gaten want ook e-captain wordt binnenkort in een nieuwe jasje gestoken.
 
Maar we zijn nog net niet helemaal klaar. Vanaf hier wordt nog gewerkt aan een aantal verbeteringen van teksten door de commissies en we sleutelen nog verder aan de mobiele versie. Kortom wij blijven nog schaven aan de site en nodigen de commissies uit dat ook te doen.
 
Het streven is er om er samen een levendige site van te maken; de digitale ontmoetingsplek voor alle Vikingers!
 
Patrique de Naald (Voorzitter en webbouwer), Joep Engelhart (webbouwer) en Miriam van de Ven (webontwerp)

Redactieommissie

Redactiecommissie

Patrique vd Naald - Voorzitter
Petra de Graaf - Inbox, webredactie
Sylvia Heimans  - Coordinator Viking Nieuws
Sjoerd Hagedoorn - Webredactie en nieuwsbrief
Angela Louwes - Webredactie en Viking Nieuws
Anneke Kuhurima - Redactie Viking Nieuws 
Ellen Beverdam - nieuwsbrief, webredactie
Mira Wessels - Redactie Viking Nieuws
Joep Engelhart - Webredactie
Margot Mees - Redactie Viking Nieuws 
Annette Wensink - Redactie Viking Nieuws

Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redactiecommissie

Submenu Jeugd


Jeugd-coaches gezocht

Voor het trainen van de jeugd zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om Jeugd-coach te worden. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw talent?

Meer info

Viking Jeugdroeikamp 2019

Het jaarlijkse Viking Jeugdroeikamp. Een mooie week vol roeien, spellen en andere avonturen! Het is voor alle Viking jeugdleden van ongeveer 11 tot 18 jaar. Wil jij meer weten of aanmelden?

Meer info
Wedstrijdkalender

Wedstrijdkalender

Alle roei-evenementen kunnen gevonden worden in de kalender. In deze kalender zijn alle toertochten, marathons en (jeud)wedstrijden te vinden.

Meer info

Submenu Wedstrijd


Aanmelding Viking wedstrijden

Hier kun je je aanmelden voor de wedstrijden (waarvoor boottransport vanuit Viking beschikbaar is) of bumpings

Aanmelden

Indoortraining

De indoortraining is een conditietraining (al dan niet begeleid door muziek), voor iedereen die zijn of haar (roei)conditie moet/wil verbeteren.

Meer info

Word (assistent-) coach

Er zijn bij Viking (jeugd-)leden die op zo’n hoog mogelijke niveau de competitie willen aangaan. Wij willen hen graag blijven ondersteunen en ook andere leden stimuleren om aan wedstrijden deel te nemen.

Meer info

Submenu Examen

Roei- en stuurexamens

Roei- en stuurexamens

Overzicht van de examens zoals URV Viking deze kent en waarvoor exameneisen zijn opgesteld.

Meer info
Wedstrijdkalender

Examenkalender

Alle roei-evenementen kunnen gevonden worden in de kalender. In deze kalender zijn alle toertochten, marathons en (jeud)wedstrijden te vinden.

Meer info

Submenu Marathon

Hart van Holland

Hart van Holland

De Hart van Holland is een roeimarathon van 90 km dwars door het groene hart van Nederland voor C4x+ en C2x+ (estafette en integraal). 

Meer info
Marathon Impressie

Marathon impressies

Een korte impressie van verschillende marathons die over de jaren heen geroeid zijn door onze Viking marathonroeiers

Meer info
Wedstrijdkalender

Marathonkalender

Alle roei-evenementen kunnen gevonden worden in de kalender. In deze kalender zijn alle toertochten, marathons en (jeud)wedstrijden te vinden.

Meer info

Redactie

Schrijven over roeien. Dat kan bij de Redactiecommissie. 
Wij zorgen voor een aantal communicatiemiddelen zoals het Viking Nieuws, de digitale nieuwsbrief en de website. Als je teksten wilt redigeren of de website bouwen of verbeteren, dan ben je van harte welkom ter versterking van de Redactie. Een coördinerende functie binnen onze commissie is er ook. Naast het redactiewerk willen we kijken waar we commissies kunnen ondersteunen met PR-werkzaamheden. Mogelijk ook rond de werving van nieuwe leden voor Viking algemeen.

Viking Nieuws
Al ruim zestig jaar is het Viking Nieuws het ledenblad van de U.R.V. Viking. Wij als redactie maken het Viking Nieuws en we doen de (eind)redactie. Iedereen van Viking kan een stuk publiceren: het bestuur, de commissies en de leden. Ook is het mogelijk reclame te maken. Het Viking Nieuws verschijnt vijf keer per jaar in kleur als PDF op de website, in het afgeschermde gedeelte alleen voor leden. De inhoud bestaat uit Vikingactiviteiten, mededelingen, verslagen van tochten en wedstrijden, nieuws van het bestuur en commissies. Artikelen en verslagen van leden en commissies zijn van harte welkom! Kopij is aan te leveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tekstbestanden en foto's graag als losse bestanden versturen. Foto's die in het Viking Nieuws worden opgenomen moeten aan de volgende eisen voldoen: minimaal 300 dpi en minstens 1500 x 2000 pixels.

Digitale Nieuwsbrief
Vikingactiviteiten die extra aandacht verdienen worden via de Viking Nieuwsbrief onder de aandacht van de leden gebracht. Waar het Viking Nieuws achtergrondverhalen aanbiedt, beschrijft wat roeien leuk maakt en verslag doet van de roeibeleving van leden, is de nieuwsbrief meer voor korte oproepen en nieuwsfeitjes. Voorbeelden zijn oproepen voor activiteiten, zowel als deelnemer of als vrijwilliger om het mogelijk te maken en werkzaamheden op of rond ons roeiwater. Een Vikinglid is automatisch geabonneerd op deze e-mailnieuwsbrief die 10 keer per jaar verschijnt, en indien nodig incidenteel meer. De redactie houdt de Viking Nieuwsbrief actueel en kort en bondig, met doorklikmogelijkheden.

Vikingsite
Op www.urvviking.nl vinden leden en nieuwe leden alle informatie die nodig is om te kunnen trainen, toer- en wedstrijdroeien. Ook staat er informatie om mee te doen aan Vikingactiviteiten of deze zelf te organiseren. Binnen de redactie hebben we een digitale afdeling met scherp oog voor technische mogelijkheden. Mis je iets op de site, dan kun je de redactie altijd mailen!

Adverteren in Viking Nieuws
Viking Nieuws wordt vijf keer per jaar gelezen door alle leden, online in full color. Een goede mogelijkheid om je bedrijf of je activiteiten onder aandacht te brengen van een sportieve en actieve doelgroep. Je kunt daarvoor een advertentie plaatsen. Neem voor adverteren contact op met de redactie.

Commissies

SooS commissie

Sooscommissie

De bar is open op: woensdag (zomertijd), zaterdag en zondag. Ook de organisatie van feestjes is in handen van de Sooscommissie.

Meer info
Hart van Hollandcommissie

Hart van Hollandcommissie

90 kilometer door het waterrijke gebied ten westen van Utrecht. Kies voor organisatie, ontvangst van gastploegen en promotie van de tocht.

Meer info
Instructiecommissie

Instructiecommissie

Begeleiding van de kennismaking met Viking, de beginselen van het roeien en de eerste stuur- en roeiexamens. Leg je graag dingen uit aan anderen? Neem contact op.

Meer info
Materiaalcommissie

Materiaalcommissie

Houd je van klussen op dinsdag? De materiaalcommissie houdt de Vikingvloot in optimale conditie en regelt de aanschaf van nieuwe boten.

Meer info
Commissie midweek

Midweekroeien

Iedere woensdag- en vrijdagochtend roei-instuif. Vanaf 9.20 uur worden ploegen gevormd van alle op het vlot aanwezige Vikingers. Na afloop is er koffie.

Meer info
Examencommissie

Examencommissie

Elke bootcategorie heeft zijn eigen eisen. De examencommissie stelt deze eisen vast en neemt examens af. Weet jij het precieze verschil tussen scullen 2 en scullen 3? Meld je aan.

Meer info
Toercommissie

Toercommissie

Een sportief en gezellig dagje uit op de roeiwateren van Nederland. Regelmatig organiseert de toercommissie roeitochten tot ongeveer 25 km bij andere verenigingen.

Meer info
Marathoncommissie

Marathoncommissie

Tochten tussen de 50 en 100 km binnen het marathonklassement van de KNRB. De marathoncommissie kent alle tochten in Nederland, onderhoudt contacten en verzorgt de deelname van Vikingleden.

Meer info
Wedstrijdcommissie

Wedstrijd commissie

De wedstrijdcommissie faciliteert de snelle meisjes en jongens, mannen en vrouwen van Viking op nationale en internationale roeiwedstrijden.

Meer info
Jeugdroeien

Jeugdroeien

De commissie Jeugdroeien begeleidt het roeien voor kinderen en jongeren en de jeugdopleiding bij Viking.

Meer info
Aangepast roeien

Aangepast roeien

Roeien met een lichamelijke beperking kan bij Viking. Met hulp van anderen is roeien ook voor deze bijzondere groep toegankelijk. De WAR zorgt voor begeleiding.

Mail
Redactie voor communicatie

Redactie voor communicatie

Via het VikingNieuws, de site en de digitale nieuwsbrief blijf je op de hoogte van (roei)activiteiten en nieuws.

Meer info
Verenigingswerk

Verenigingswerk

Zet je in voor Viking via het verenigingswerk. Kijk wat je kan doen om Viking nog beter te laten draaien. Vragen over het verenigingswerk, stel ze per mail of kijk onder vraag en antwoord.

Meer info
Juridische Adviescommissie

Juridische Adviescommissie

Juridisch advies aan het bestuur en indien nodig aan commissies in contacten met externe partijen.

Vaardigheidsproef commissie

Vaardigheidsproef commissie

Bij de vaardigheidsproef gaat het er om dat je afhankelijk van leeftijd en geslacht, 20 km of minder roeit binnen een bepaalde tijd.

Meer info
Gastencommissie

Gastencommissie

De Gastencommissie ontvangt gasten van andere roeiverenigingen uit binnen- of buitenland, die een of meer dagen in Utrecht en omgeving willen roeien, al dan niet met Viking boten, en eventueel willen overnachten.

Meer info
Solidariteitsfonds

Solidariteitsfonds

Het solidariteitsfonds is een fonds voor leden van Viking die het (tijdelijk) financieel zwaar hebben dat ze om die reden hun lidmaatschap zouden moeten opzeggen.

Meer info
Abonneren op deze RSS feed